Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezsiz)

- Program Hakkında
- Akademik Kadro
- Yorumlar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli / Tezsiz) yüksek lisans programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı olarak, 2020 yılında kurulmuştur.
1.2.Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Yüksek Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar. Ayrıca, çalışma alanlarına göre “Uzman” unvanını da elde ederler. Bu unvan, mezunların uzmanlık düzeyinde bilgi ve becerilere sahip olduklarını ve çalışma alanlarındaki uzmanlık pozisyonlarına başvurabileceklerini gösterir.
1.3.Derecenin Düzeyi
Yüksek Lisans
1.4.Program Dili
Programın dili Türkçe’dir.
1.5.Kontenjan
Programın kontenjanı her yarıyıl için anabilim dalı başkanlığının önerisi, Enstitü kurulu onayı ile belirlenir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan maksimum kontenjan, her dönem için tezli programda 15 (onbeş), tezsiz programda 30(otuz)’dur. Enstitü tarafından öğrenci kabul yönetmeliklerine uygun olarak ilan edilir.
-
Anabilim Dalı Başkanı
Doç. Dr. Zehra Dilistan SHIPMANÖğretim Üyeleri
Dr. Öğr. Üyesi Ali PAŞAZADE
Dr. Öğr. Üyesi Berna ÖZTÜRK
Dr. Öğr. Üyesi Gamze ŞANLI AK
Dr. Öğr. Üyesi Gizem ÇORMAN
Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren VAPUR

Sosyal Medya Hesaplarımız