Bir sorunuz mu var?
Mesajı gönderildi. Kapat
0
0 yorumu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezsiz)

Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Turizm veya Gıda Mühendisliği bölümlerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilir. Bu bölümlerin dışında başka bir lisans ... Daha fazla göster
  • Program Hakkında
  • Akademik Kadro
  • Yorumlar

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli / Tezsiz) yüksek lisans programı, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Anabilim Dalı Başkanlığına bağlı olarak, 2020 yılında kurulmuştur.
1.2.Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, “Yüksek Lisans Diploması” almaya hak kazanırlar. Ayrıca, çalışma alanlarına göre “Uzman” unvanını da elde ederler. Bu unvan, mezunların uzmanlık düzeyinde bilgi ve becerilere sahip olduklarını ve çalışma alanlarındaki uzmanlık pozisyonlarına başvurabileceklerini gösterir.
1.3.Derecenin Düzeyi
Yüksek Lisans
1.4.Program Dili
Programın dili Türkçe’dir.
1.5.Kontenjan
Programın kontenjanı her yarıyıl için anabilim dalı başkanlığının önerisi, Enstitü kurulu onayı ile belirlenir. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından tanınan maksimum kontenjan, her dönem için tezli programda 15 (onbeş), tezsiz programda 30(otuz)’dur. Enstitü tarafından öğrenci kabul yönetmeliklerine uygun olarak ilan edilir.

  • Anabilim Dalı Başkanı
    Doç. Dr. Zehra Dilistan SHIPMAN

    Öğretim Üyeleri
    Dr. Öğr. Üyesi Ali PAŞAZADE
    Dr. Öğr. Üyesi Berna ÖZTÜRK
    Dr. Öğr. Üyesi Gamze ŞANLI AK
    Dr. Öğr. Üyesi Gizem ÇORMAN
    Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren VAPUR